Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aeroportul Heathrow ar putea devia avioanele pentru a ușura aglomerarea

cozi_heathrow.jpg

Aeroportul Heathrow
Image source: 
Peter Westmacott Twitter

Aeroportul Heathrow are în vedere planuri de urgență pentru a redirecționa avioanele către alte aeroporturi din Marea Britanie sau din UE, dacă cozile la frontieră devin prea lungi. În ultimele câteva luni s-au format cozi de până la șase ore la frontieră, pe măsură ce numărul de verificări și documente pentru sosirile în Marea Britanie a crescut.

Cel mai mare aeroport britanic se pregătește pentru relaxarea restricțiilor Coronavirus și reluarea călătoriilor internaționale din 17 mai. Directorul operațional al aeroportului a avertizase că pasagerii ar putea fi reținuți în avioane pentru a preveni aglomerarea.

Aeroportul Heathrow ar dori să vadă mai mulți angajați care prelucrează pasagerii la frontieră, iar formularul de localizare a pasagerilor pe care toți pasagerii trebuie să-l arate acum la sosire să fie automatizat, astfel încât pasagerii să poată folosi porțile electronice.

În loc să le spună pasagerilor să se pregătească pentru o lungă așteptare în cozile de imigrație, Poliția de Frontieră ar trebui să-și intensifice eforturile de automatizare a verificărilor pentru țările din lista verde și să pună la punct resurse suplimentare pentru pasageri unde ar putea fi necesare verificări manuale.” a declarat la BBC un purtător de cuvânt al aeroportului.

Protejarea sănătății publice este prioritatea noastră și, pe măsură ce redeschidem călătoriile internaționale în condiții de siguranță, vom menține controale de sănătate 100% la graniță pentru a proteja publicul larg și campania de vaccinare.” a spus un purtător de cuvânt al ministerului de interne.

"În timp ce facem acest lucru, este posibil ca timpul de așteptare să fie mai lung și vom face tot ce putem pentru a simplifica procesul, inclusiv lansarea programului nostru de actualizare e-porți în timpul verii și suplimentare numărului de ofițeri ai Poliției de Frontieră." a adăugat acesta.

Pe 17 mai se reiau călătoriile internaționale pe baza pașaportului de vaccinare, iar la intrare în Anglia va funcționa un sistem de tip semafor, cu persoanele sosite din 12 destinații, printre care Israel și Portugalia, nu vor mai trebui să stea în carantină.