Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Școala Părinților ar trebui extinsă la nivel național (World Vision)

scoala_parinti_extinsa_world_vision.jpg

World Vision propune educație parentală pentru românii de la sate (Sursa foto: pixabay)
World Vision propune educație parentală pentru românii de la sate (Sursa foto: pixabay)

Programele de educație parentală ar trebui extinse în toată România. Propunerea aparține organizației World Vision, care aduce ca argument faptul că 1 din 2 părinți nu respectă dreptul la protecție al copiilor, iar aproape trei sferturi le încalcă acestora dreptul la libera exprimare.

Directoarea executivă World Vision România, Mihaela Nabăr, explică la RFI cum ar trebui să arate programele de instruire a părinților, în special a celor de la sate, după modelul Școlii Părinților, proiect derulat de ONG-ul amintit: ”Este extrem de important ca părinții să știe cum să comunice cu copiii lor, să știe cât de importantă este educația pentru copiii lor, pentru că avem un procent foarte mare de părinți care spre exemplu în cele mai vulnerabile comunități își iau copiii de la școală, pentru a-i pune la diverse munci, ceea ce înseamnă că nu respectă dreptul la educație al copiilor lor”.

 

Studiu: 1 din 3 copii români trăiește într-o locuință cu WC în curte

 

Ea precizează de asemenea că ”sunt foarte multe cazuri de abuz raportate. Dacă ne uităm la ultima raportare din sursele oficiale ale ANDPDCA, aceste date ne spun că avem 14.170 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare a copiilor, din care peste jumătate au fost din mediul rural”.

 

Situație dezastruoasă în comunitățile sărace de la țară

 
Mihaela Nabăr, despre Școala Părinților