Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Elevii din nou la școală

2,6 milioane de elevi merg de luni la şcoală, cu 200.000 mai mulți decât săptămâna trecută.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a anunțat că a cerut unităţilor de învăţământ să păstreze programul decalat, pentru a se evita astfel aglomeraţia. Purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în curtea unităţilor de învățământ începând de astăzi. În ce alte condiții prevăzute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență vor reveni copii la școală a anunțat la Digi 24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește efectuarea testelor de salivă, ministrul educației a precizat sunt o serie de neajunsuri pentru a putea fi efectuate:

 

Ministrul Educației a transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. ”În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu. Totodată, ministrul a menționat faptul că, la nivel local, comitetele pentru situaţii de urgenţă pot lua decizii „în situaţii speciale” cu privire la definirea spaţiilor publice în care masca de protecţie să fie purtată în exterior.