Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ENTR – când tinerii europeni discută despre preocupările lor

182579155_113962377492734_9076703508438949428_n.png

Image source: 
https://www.facebook.com/ro.entr

RFI România lansează astăzi, alături de parteneri din întreaga Uniune Europeană, un proiect ambițios și inovator, destinat tinerilor. Se numește ENTR și, cel puțin în prima fază, se desfășoară în limbile engleză, germană, franceză, portugheză, română și poloneză.

Proiectul ENTR este cofinanțat de Comisia Europeană și de către Ministerul Federal german al Afacerilor Externe și susținut de Ministerul francez al Culturii.

Alături de partenerii noștri vom crea zilnic conținut multimedia audio-vizual, care va fi distribuit și publicat pe mai multe platforme digitale, pe YouTube, Instagram și Facebook.

 

 

Această ofertă va aborda temele care îi interesează pe tineri și care îi fac să reacționeze pe rețelele sociale, mai ales că li se adresează în limba maternă, prin intermediul unor noi formate media și moduri narative .

Vom aborda împreună cu partenerii noștri teme precum mediu, piața muncii, educație, solidaritate, migrație, justiție, cultură, tehnologie și așa mai departe.

Astfel, tinerii din fiecare țară membră în proiect vor putea afla afla despre ce-i preocupă pe cei de aceeași vârstă din alte țări europene, vor putea intra în contact și dezbate problemele.

Și în acest mod poate fi creată o conștientizare mai mare asupra viziunilor și realităților europene, astfel încât să fie încurajată o implicare mai mare în rândul tinerilor europeni către valori și idei europene comune care să contribuie la o societate civilă mai activă.

Proiectul este ghidat de ideea unui forum participativ pe subiecte care-i preocupă pe tinerii europeni și care se bazează pe dialog prin intermediul platformelor digitale.

Acest proiect este înainte de toate rezultatul unei cooperări de lungă durată între France Médias Monde – compania publică franceză din care face parte și RFI România - și radiodifuzorul public german Deutsche Welle.

Iar France Médias Monde și Deutsche Welle se află în parteneriat cu zece reprezentanți media din șase state europene.

Vorbim despre radioteleviziunea portugheză RTP, despre publicațiile din Ringier Axel Springer Polonia, despre RFI România și G4 Media din România, compania Tailored Films din Irlanda, Zeit Online, Fundația Genshagen și Good Conversations din Germania.

Speranța noastră este că, adresându-ne tinerilor în toată diversitatea și creativitatea lor, să le oferim instrumente pentru a-i ajuta să își vadă viitorul mult mai clar.

Disponibil tuturor celor care îi vorbesc cele șase limbi – vă reamintim, engleză, germană, franceză, portugheză, română și poloneză - ENTR se dorește a fi și pentru restul lumii, o fereastră media interactivă asupra Europei.

Și, am putea adăuga, o contribuție la revenirea și reinventarea Europei după perioada de pandemie.

 

Ascultați rubrica ”Eurocronica”, cu Ovidiu Nahoi, în fiecare zi, de luni până vineri, de la 8.45 și în reluare duminica, de la 15.00, numai la RFI România

Toate Eurocronicile lui Ovidiu Nahoi: http://www.rfi.ro/tag/eurocronica

 
Eurocronica din 17 mai 2021