Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Masca rămâne obligatorie în multe zone turistice din Brașov

Autorităţile judeţului au decis, marţi, zonele în care purtarea măştii de protecţie sanitară rămâne obligatorie  în spaţii deschise, anunță „News.ro”.

Masca va fi purtată mai departe în zone turistice ce se aglomerează frecvent, cum ar fi Piaţa Sfatului din orașul Braşov sau aleea care duce spre Castelul Bran. De asemenea, în toate localităţile masca va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, de către persoanele ce staţionează în acest perimetru.

Deciziile aparțin Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar conform documentului adoptat, masca sanitară va trebui purtată în continuare în municipiul Braşov în zone care includ Strada Republicii, Piaţa Sfatului, Strada Apollonia Hirscher, Strada Mureşenilor, Strada Michael Weiss, Piaţa George Enescu şi Grădina Zoologică, în zona caselor de marcat.

Totodată, la Râşnov, rămâne obligatorie purtarea măştii în parcarea Valea Cetăţii, DN 1E Râşnov-Poiana Braşov, în timp ce la Bran zonele în care se va purta masca sunt Piaţa I.G. Stoian – aleea de acces la Castelul Bran şi, doar miercurea, piaţa Târgului Bran.

De asemenea, obligatorie va fi purtarea măştii şi în zona parcării din comuna Vama Buzăului, rezervaţia Valea Zimbrilor.