Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Moulin Rouge, Crazy Horse, Lido, Michou se redeschid în septembrie

moulin_rouge.png

Dansatoarele de la Moulin Rouge anunță în stradă marea redeschidere din 10 septembrie, Paris, 17 mai 2021
Image source: 
AFP via rfi.fr

Moulin Rouge din Paris, unul dintre cele mai renumite cabarete din lume, închis din cauza pandemiei din 12 martie 2020, își va redeschide porțile pe 10 septembrie a.c. cu un spectacol mai frenetic ca niciodată, promit dansatoarele nerăbdătoare.

Lido, un alt mare cabaret parizian cunoscut pentru costumele sale spectaculoase, se redeschide pe 16 septembrie, în timp ce Crazy Horse, celebru încă din 1951 pentru dansatoarele sale ”îmbrăcate” doar în proiecții luminoase cu modele geometrice, se va redeschide pe 9 septembrie.

Cabaretul Michou își va relua serile extravagante pe 3 septembrie.

Luni, aproape de prânz, douăsprezece dansatoare îmbrăcate în jupoane caracteristice cancanului francez au dansat și au făcut roata în fața Moulin Rouge pentru a anunța data redeschiderii localului, spre surprinderea șoferilor de pe boulevardul de Clichy, notează un jurnalist AFP.

În timpul izolării, una dintre dansatoare povestește că a fost nevoită să se antreneze zilnic acasă, inclusiv să folosească blatul din bucătărie pentru exercițiile de întindere.

"Este pentru prima dată în istoria sa când Moulin Rouge a fost închis pentru atât de mult timp. Astăzi e o zi fericită. Suntem bucuroși că lucrăm pentru această revenire", a declarat Jean-Victor Clerico, directorul general al Moulin Rouge.

"Dacă totul va merge bine, în septembrie nu va mai exista distanțare socială nici măcar în interiorul localului. Totuși, există încă factori imprevizibili. Dacă se va menține distanța de un metru dintre fiecare masă, capacitatea va scădea cu 50%, rămânem cu 450 de locuri", adaugă el.

Pentru Philippe Lhomme, președintele Sindicatului Național al cabaretelor și music-hallurilor (CAMULC), „redeschiderea din septembrie este rezonabilă ținând cont de reducerea capacității locurilor, pregătirea artiștilor, reluarea rețelelor de rezervări și revenirea clienților internaționali”.

Datorită îmbunătățirii situației pandemice, Franța relaxează unele măsuri. Rata incidenței a scăzut la 142 de cazuri noi la 100.000 de locuitori pe parcursul a șapte zile, după ce, la începutul lunii aprilie, atingea un maximum de peste 400 .

După șase luni consecutive de închidere, ceea ce le-a pus în pericol economic, cinematografele, teatrele și muzeele vor putea fi redeschise publicului, la capacitate redusă, la fel ca terasele restaurantelor și magazinele.

 

Traducere de Magda Savițchi după articolul publicat de rfi.fr