Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Medicul Octavian Jurma, despre vaccinarea anticoronavirus a copiilor

55.000 de elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani s-au vaccinat anticoronavirus, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.  Pe de altă parte, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anticovid,  a anunțat că în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare pentru cei din grupa de vârstă 16-18 ani. Până la această dată am putea avea și autorizarea pentru administrarea vaccinului pentru grupa de vârstă 12-15 ani", a spus Valeriu Gheorghiță. Potrivit acestuia, persoanele sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de aparținători. Canada și SUA au aprobat vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani cu serul Pfizer Biontech.

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma declară la RFI că eficiența vaccinului anti COVID este de 100% în cazul copiilor. 

 "Singurul vaccin aprobat momentan pentru grupa de vârstă 16-18 ani este vaccinul Pfizer Biontech, forma pentru adulți, deci aici nu este nicio diferență. Dar, din start, ei au putut să se vaccineze. (...) Mă mir că din păcate nu s-a făcut o campanie dedicată în ideea că elevii din clasele terminale pot să revină vaccinați la școală. Iar copiii între 12 și 15 ani, acum este noutatea că s-a aprobat vaccinul pentru administrare în Canada și SUA și că este pe cale să se aprobe și în UE. Asta înseamnă că cel târziu în iune vom putea să coborâm cu vaccinarea până la 12 ani. Este un lucru foarte bun pentru că în toamnă s-ar putea reîntoarce la școală vaccinați. Ar fi într-adevăr un grad de siguranță maxim posibil. (...) Dar ca să putem vaccina copiii, este nevoie de o campanie dedicată de vaccinare."

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: 

 
Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, în dialog cu Mirela Dădăcuș