Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce reguli trebuie să respecte spectatorii care participă sâmbătă la evenimente în București

În capitală incidența cazurilor de coronavirus a scăzut la 0,75 la mie.

Niciun județ nu mai are rata de infectare mai mare de 1 la mie, iar media națională a incidenței cazurilor de coronavirus a coborât la 0,63, potrivit datelor furnizate sâmbătă de autorități.

Cea mai mare rată de infectare a fost raportată de județul Alba - 1.00, care este urmat de Caraș-Severin, Prahova și Sibiu, toate cu 0,89. În București incidența este de 0,75 la mie, față de 0,79 vineri.

Alte 455 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, iar bilanțul a ajuns la 1.075.236, potrivit datelor transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Reguli de participare la evenimente

Jandarmeria București a anunțat regulile pentru partida de fotbal dintre echipele C.S.A. Steaua și C.S. Afumați, pe stadionul Steaua, și spectacolul Operei Naționale, pe esplanadă.

Accesul pe stadion va fi permis începând cu ora 16.00. Suporterii vor avea acces pe stadion în limita celor 200 de bilete puse în vânzare de organizator. Pot participa ca spectatori persoanele care sunt vaccinate anti-COVID, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore

Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la meci

Iar spectatorii sunt obligați să respecte locul alocat. De la ora 19.00 pe esplanada Operai Naționale București va avea loc Gala extraordinară "Libera Musica". Este singurul eveniment cultural în aer liber care se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în condiții cât mai relaxate, inițiat de Ministerul Culturii. Opera estimează participarea a aproximativ 700 de persoane.