Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A murit William Shakespeare, primul bărbat din lume vaccinat anti-COVID-19

william shakespeare vaccin.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / ouest-france.fr

Englezul Shakespeare, primul bărbat din lume care a primit unul dintre vaccinurile contra coronavirozei, a decedat la vârsta de 81 de ani.

Cetățeanul britanic a ajuns renumit în decembrie 2020, când a devenit a doua persoană care a primit vaccinul Pfizer / BioNTech la Spitalul „Universitar Coventry şi Warwickshire”, amintește BBC.

Margaret Keenan, prima femeie din lume care a fost vaccinată, a apărut alături de el în ziare şi pe ecranele din întreaga lume.

Poreclit de prietenii săi Bill, William Shakespeare a murit la acelaşi spital unde a primit vaccinul, după o scurtă perioadă de boală, iar decesul lui nu are nicio legătura cu vaccinul.

Jayne Innes, consilierul local,â care a lucrat alături de Shakespeare la Partidul Muncitoresc din Coventry, a declarat: „Era un om atât de minunat, unul care avea un angajament real de a-şi îmbunătăţi zona".

Bill a fost un militant pe tot parcursul vieţii, aşa că a fost încântat că poate ajuta la promovarea campaniei de vaccinare", a adăugat Jayne Innes.

Mai trebuie spus că de la momentul în care William Shakespeare s-a vaccinat, peste 1,7 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate pe întreaga planetă.