Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Educației: Aproape 100.000 de elevi, vaccinați anti-COVID

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că aproape o sută de mii de elevi cu vârste cuprinse între 16 ani și 19 ani s-au vaccinat împotriva COVID 19.

 Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că în momentul de față sunt 15.374 de elevi în vârstă de 16 ani care s-au vaccinat anti-COVID. De asemenea, sunt vaccinați 19.326 de elevi care au 17 ani și circa 27.753 de elevi care au împlinit 18 ani. De asemenea, la categoria 19 ani sunt 32.547 de persoane, transmite Mediafax. Un vaccin pentru grupa de vârstă 12- 16 ani este în curs de autorizare.

Agenția Europeană a Medicamentului se va pronunța vineri în privința autorizării vaccinului Pfizer/BioNTech pentru grupa de vârstă 12-15 ani, a anunțat reglementatorul european, citat de AFP.
Dacă va fi aprobat, va fi primul vaccin contra Covid-19 ce primește undă verde de la EMA pentru administrarea la copiii cu aceste vârste în cele 27 de țări ale Uniunii Europene. EMA va susține vineri o conferință de presă pentru prezentarea ”rezultatelor unei reuniuni extraordinare a comitetului său pentru medicamente pentru uz uman (…) în legătură cu indicațiile pediatrice pentru vaccinul Comirnaty”, a anunțat agenția europeană. Agenția americană a medicamentului (FDA) a autorizat deja vaccinul Pfizer pentru minorii de 12-15 ani.