Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


București: Începe programul „Străzi Deschise”. Ce zone vor fi exclusiv pietonale în weekend?

care_exceptii_noi_restrictii_bucuresti.jpg

Image source: 
RFI/Cosmin Ruscior

Proiectul „Străzi Deschise” începe sâmbătă în capitală. Anunțul vine de la primarul general Nicușor Dan. Între șoseaua Kiseleff și intersecția Căii Victoriei cu râul Dâmbovița vor fi mai multe zone care vor deveni spații pietonale în perioada de weekend, din 29 mai, până pe 17 octombrie.

„Mâine (sâmbătă-n.r.), la ora 11, în centrul Capitalei, dăm startul proiectului <Străzi Deschise>. Între șoseaua Kiseleff și intersecția Căii Victoriei cu râul Dâmbovița, vom avea 7 zone care vor deveni spații pietonale în weekend-uri - din data de 29 mai și până pe 17 octombrie. E o inițiativă pentru aer curat, pentru mișcare și sănătate, dar și o ocazie pentru bucureșteni și pentru turiști să descopere sau să redescopere farmecul orașului, al vechilor clădiri și monumente bucureștene”, transmite primarul general al Capitalei, Nicuor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că propunerea a venit de la Asociația Arcen.

„Pentru moment nu organizăm evenimente. Suntem încă într-un context de pandemie. Funcție de cum evoluează situația, eventual vom reevalua”, conchide Nicușor Dan.

Potrivit ARCEN, proiectul „Străzi Deschise” cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi și 11,66 km de străzi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă și duminică, între 11.00 – 23.00, în perioada 29 mai – 17 octombrie 2021.