Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Al doilea maraton de vaccinare anti-Covid la București – Sala Palatului și la Biblioteca Națională

sala_palatului_01_bgiu.jpg

Sursa imaginii: 
www.salapalatului.ro

Până pe 31 mai are loc la București al doilea maraton de vaccinare anti-Covid organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Sunt amenajate 35 de cabinete de vaccinare la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională. Pot veni la vaccinare atunci și persoanele care fac prima doză de vaccin anti-Covid, situație în care vor face rapelul în centrele fixe. Vaccinarea se va face 24 de ore din 24, în acțiune fiind implicați 1000 de voluntari, a spus medicul Valeriu Gheorghiță. Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", medicul Viorel Jinga, a declarat că până la ora 12,00, în cadrul celei de a doua ediţii a Maratonului Vaccinării anti-COVID din Capitală, organizat la Sala palatului și la Biblioteca Națională din București s-au vaccinat 6.194 de persoane. Dintrea acestea, peste 4000 au fost înregistrate la Sala Palatului, conform datelor furnizate pentru RFI de managerul instituției, Daniel Sindilă.

Managerul Sălii Palatului indeamnă, în continuare, populația să participe la aceste acțiuni care vor determina redeschiderea cu mult mai repede a instituției culturale pentru acțiunile artistice viitoare.

Prezent la acest maraton, șeful Campaniei Naționale de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă cu privire la scăderea numărului de persoane care doresc să se vaccineze și îndeamnă la mobilizare.