Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România va primi luni cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer BioNTech

vaccin-pfizer-anti-covid_ro_vaccinare.jpg

Sursa imaginii: 
RO vaccinare / Facebook

România va primi luni cea mai insemnată tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 1.091.610 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, transmit autoritățile.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
Centrul Național de Stocare București: 713.700 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 58.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 87.750 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 67.860 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 7.913.159 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.184.534 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.