Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vaccinul chinez Sinovac a fost aprobat de OMS pentru utilizare de urgenţă

sinovac.jpg

Image source: 
france24.fr

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat, marți, pe lista de urgenţă un ser împotriva Covid-19 realizat de Sinovac Biotech, ca un al doilea vaccin produs de chinezi ce obţine acest acord.

Conform France24, vaccinul marcat „CoronaVac” în unele regiuni, acesta este al doilea vaccin dezvoltat de China care a câştigat o astfel de listă OMS pentru combaterea COVID-19, după aprobarea din 7 mai a unui vaccin dezvoltat de Sinopharm și susţinut de statul asiatic.

Această listă de urgenţă a OMS este un semnal către autorităţile naţionale de reglementare privind siguranţa şi eficacitatea unui produs. De asemenea, va permite ca vaccinul să fie inclus în COVAX, programul global de furnizare a vaccinurilor în principal pentru ţările sărace, care se confruntă cu probleme majore de aprovizionare din cauza suspendării exportului indian.

Totodată, grupul independent de experţi a declarat că recomandă vaccinul Sinovac pentru adulţi peste 18 ani, cu o a doua doză la 2-4 săptămâni mai târziu. Nu a existat o limită superioară de vârstă, deoarece datele sugerează că este posibil să aibă un efect mai puternic la persoanele în vârstă.

Experții din grupul consultativ tehnic al OMS, care au început să se întâlnească la 5 mai, au luat decizia după ce au analizat cele mai recente date clinice privind siguranţa şi eficacitatea vaccinului Sinovac, precum şi practicile de fabricaţie ale companiei chineze.