Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Tulpina indiană a devenit dominantă în Regatul Unit

public_health_england.jpg

Public Health England
Public Health England spune că varianta indiană de Coronavirus a devenit dominantă în UK
Sursa imaginii: 
www.gov.uk

Tulpina de Coronavirus identificată pentru prima oară în India a devenit dominantă în Marea Britanie. Numărul infectărilor a crescut rapid, dar cazurile par să fie mult mai localizate decât în iarnă.

Varianta de Coronavirus identificată pentru prima dată în India este acum tulpina dominantă din Marea Britanie, a anunțat Public Health England - Sănătate Publică Anglia (PHE). Numărul de cazuri confirmate prin analize de laborator a crescut cu 79% în ultima săptămână la 12.431.

Oamenii de știință consideră că varianta, acum cunoscută sub numele de Delta, a depășit varianta Kent sau Alpha. Ei spun că poate exista, de asemenea, un risc mai mare de spitalizare legat de varianta Delta.

Dar acest lucru se bazează pe dovezi timpurii, iar PHE spune că sunt necesare mai multe date pentru a avea mai multă încredere în această ipoteză. PHE spune că cea mai afectată zonă a țării rămâne nord-vestul Angliei.

Cazurile confirmate ale variantei Delta la Bolton, o suburbie a orașului Manchester, au crescut cu 795 în ultima săptămână la 2.149, iar Blackburn a înregistrat o dublare a cazurilor la 724 în total.

Oamenii de știință spun însă că există semne încurajatoare că rata de transmisie din Bolton a început să scadă și că acțiunile întreprinse de localnici și autoritățile locale au reușit să reducă răspândirea.

Tinerii și nevaccinații - cei mai afectați

Analizele timpurii din Anglia și Scoția sugerează că persoanele infectate cu varianta Delta ar putea avea de două ori mai multe șanse să aibă nevoie de îngrijiri spitalicești.

Nume de variante Coronavirus
Organizația Mondială a Sănătății a dat noi nume de variante Coronavirus
Sursa imaginii: 
BBC

Numărul persoanelor internate în spital cu orice variantă este sub 1.000, față de aproape 40.000 la vârful pandemiei în ianuarie 2021, iar PHE subliniază că sunt necesare mai multe date pentru a confirma această analiză privind riscul de spitalizare.

În ultima săptămână, 94 de persoane din Anglia au fost internate la spital după cu varianta Delta și majoritatea dintre ele nu fuseseră încă vaccinate, în timp ce  6% primiseră ambele doze.

Cele mai recente date sugerează că au existat 97 de focare confirmate în școlile primare și secundare care au avut cel puțin o variantă de caz legată de acestea în ultima perioadă de patru săptămâni. Aceasta reprezintă aproximativ una din 250 de școli din Marea Britanie.

Grupa de vârstă 10 – 19 ani este cea mai afectată de infectările din ultimele săptămâni.

"Marea Britanie are cea mai mare capacitate de secvenţiere genetică din Europa, dacă nu chiar din lume. Este mult mai probabil ca o tulpină să fie detectată aici decât în orice altă țară, tocmai pentru că aici oamenii de ştiință le analizează în mod activ.", a declarat la RFI imunologul Ștefan Dascălu, doctorand al Universității Oxford. 

"Tulpina indiană - varianta delta cum a fost redenumită acum conform noilor standarde internaționale - este mai infecțioasă şi cu siguranță răspândită deja în întreaga lume, ținând cont de numărul foarte mare de infecții în India. Faptul că în alte țări nu a fost detectată sau că încă nu este considerată tulpină dominantă arată mai degrabă capacitatea scăzută a țărilor respective de secvențiere, nu absența tulpinii în cauză.", adaugă el.

 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ