Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Romprest începe ridicarea gunoaielor din Sectorul 1. Armand amenință cu tribunalul

armand.jpg

Primarul Clotilde Armand
Primarul Clotilde Armand
Sursa imaginii: 
Facebook

Gunoaiele de pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei vor fi în sfârșit ridicate. Firma de salubrizare a anunțat că reia activitatea de ridicare a deşeurilor, după ce alte trei firme au pus la dispoziţie staţiile lor de sortare.

„Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe măsură ce autospecialele se vor descărca la staţia de sortare, să intre în program de colectare a deşeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la staţiile de sortare agreate a fost interzis”, a transmis firma de salubritate.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunţă, după ce Romprest a anunţat că reia activitatea de salubrizare în sector, că Primăria va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor Romprest şi va cere ridicarea licenţei. De asemenea, va cere rezilierea contractului cu această companie.

„Având in vedere apelul nostru, transmis către toate autorităţile, în sensul găsirii unei soluţii pentru rezolvarea situaţiei de blocaj create la nivelul Sectorului 1 şi înţelegând importanţa asigurării continuităţii serviciului public de salubritate, partenerii noştri contractuali, 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA si Iridex Group SRL, ne-au comunicat astăzi, 5 iunie 2021, la ora 20:00, ca vor permite accesul în staţia de sortare, în limita capacităţilor lor, al autospecialelor încărcate cu deşeurile colectate din sectorul 1, urmând ca diferendul financiar să îşi găsească o rezolvare amiabila, instituţională, în cursul săptămânii viitoare. Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe măsură ce autospecialele se vor descărca la staţia de sortare, să intre în program de colectare a deşeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la staţiile de sortare agreate a fost interzis”, a transmis, sâmbătă seară, operatorul de salubritate care are contract cu administraţia locală a sectorului 1.

Oficialii Romprest susţin că „prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizaţi, această situaţie de blocaj a fost dezamorsată”, menţionând că aşteaptă ca „autorităţile abilitate să îşi asume responsabilităţile care le revin şi să asigure funcţionarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanţarea şi asigurarea unui cadru contractual şi legal predictibil”.

La începutul acestei luni operatorul de salubritate Romprest a anunţat, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1, conform primarului. Romprest acuză că ”în mandatul actualului primar, aplicarea clauzelor contractului şi a prevederilor legale este discreţionară”.

Primarul Clotilde Armand a cerut decretarea stării de alertă în Sectorul 1, susținând că firma emite facturi umflate pentru servicii pentru care nu le prestează.