Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O stradă din Craiova s-a prăbușit

strada craiova.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Lia Olguta Vasilescu

O porțiune a unei străzi din municipiul Craiova s-a prăbușit marți după-amiaza din cauza ploii torențiale.

Lia Olguța Vasilescu, primarul orașului, a publicat pe Facebook o fotografie cu strada Bibescu, prăbușită în urma ploilor. Edilul a anunțat că reparațiile la strada afectată au fost începute încă de marți seara.

Din cauza ploii cu grindină, de peste 80 litri pe metrul pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului din capitala județului Dolj.

Totodată, primarul a anunțat că toate canalele ce rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș:

Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a mai scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

De asemenea, ISU Dolj a anunțat că în urma codului protocaliu de averse și vânt puternic pompierii au intervenit pentru degajarea a 4 copaci căzuti pe 4 autoturisme și a unuia căzut pe cablurile de alimentare ale tramvaiului.

În plus, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă din comuna Simnic – cauzat cel mai probabil de un trăsnet și a mai fost evacuată apa din subsolurile mai multor case și blocuri din zonă.