Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România nu mai are nicio universitate în top 1000, în prestigiosul QS World University Ranking

universitate.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

România nu mai are nicio universitate în top 1000, în prestigiosul QS World University Ranking – ediția 2022. Institutul de Tehnologie din Massachusetts este, de un deceniu, cea mai bună universitate din lume. 

Universitățile  românești coboară rând pe rând în clasamentul mondial al instituțiilor de învățământ superior realizat anual de compania britanică Quacquarelli Symonds.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Universitatea din București, care s-au clasat anul trecut în clasamentul 801-1000, sunt astăzi în grupa 1001-1200, unde se mai află Universitatea de Vest din Timișoara. Alte opt universități românești mai apar în clasament, pe poziții inferioare. E vorba despre Universitatea Al. I Cuza Iași, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Ghe. Asachi din Iasi, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnică din București și Universitatea Politehnică din Timișoara.

Instituții de învățământ superior au fost evaluate după criterii ce includ reputația academică, reputația angajatorilor, citări, număr de studenți per facultate, statutul atractivitatea internațională.

Topul global este condus, pentru al zecelea an consecutiv, de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Podiumul este completat de Universitatea din Oxford (Marea Britanie) și Stanford (SUA).

ETH Zurich rămâne cea mai bună universitate din Europa continentală pentru al paisprezecelea an consecutiv.

Clasamentul include primele 1300 universități din lume – cu 145 mai multe decât în ediția de anul trecut.