Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest nu există”, anunță Clotilde Armand

clotilde.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 al Bucureștiuui suține că nu există un contract valabil între instituția pe care o conduce și firma de salubritate, fiindcă două sentințe judecătorești definitive și irevocabile l-au anulat pentru că acesta a fost încheiat fraudulos.


Sursa imaginii: 
Facebook/Clotilde Armand

Mai exact, în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.

Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către intimate Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1, scrie HotNews.

Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta. Rămân acum întrebăriile mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede.”, scrie Clotilde Aarmand pe Facebook.

Amintim, Judecătoria Sectorului 1 a admis, joi, o cerere a Romprest de executare silită a Consiliului Local al Sectorului 1.

Soluția instanței pe scurt:

Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

În privința deciziei de joi a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti prin care poate fi executată silit Primăria Sectorului 1, prefectul Capitalei a declarat: „Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să urmeze calea firească. Dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească”.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, care a respins joi cererea primarului Clotilde Armand de a institui stare de alertă în sector, susține că Primăria Sectorului 1 își va asuma plata sortatorilor în mod direct, "astfel încât să degreveze Romprest de această obligație și să îi permită să efectueze în continuare serviciul fără niciun fel de opriri”: "Înțeleg că prestatorul este pe străzi și își îndeplinește obligațiile de preluare și de transportare a gunoiului”.

Amintim, primarul Sectorului 1 se află în conflict cu operatorul de salubritate Romprest. Clotilde Armand nu dorește să plătească sumele cerute, reclamând să tarifele sunt supraevaluate, motiv pentru care mai multe zile la rând nu a fost ridicat gunoiul din Sectorul 1.

De asemenea, prefectul Capitalei respinge cererea primarului de a institui stare de alertă în sector, motivând că nu este vorba de un pericol iminent pentru cetățeni.