Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corina Crețu: ”Toate PNRR-urile vor fi aprobate de Comisia Europeană”

corina_cretu_facebook.jpg

Sursa imaginii: 
facebook.com

Fostul comisar european pentru Politica Regională, Corina Crețu, crede că toate Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă transmise de statele membre vor fi aprobate de Comisia Europeană.

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european pentru Politica Regională a declarat la RFI că toate Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă transmise de statele membre vor fi aprobate de Comisia Europeană şi i-a încurajat pe întreprinzătorii mici şi mijlocii să acceseze fondurile structurale.  Ea a participat la conferinţa naţională "Investiţii private încotro? Cum finanţăm viitorul agriculturii şi al turismului în următorii 7 ani?", eveniment iniţiat de Organizaţia Femeilor Antreprenor a Uniunii Generale a Industriaşilor din România. Corina Crețu.

 

Planul național de redresare și reziliență este o şansă istorică ce să acordă statelor europene pentru a-şi reveni după pandemie, 29,2 miliarde de euro, din care jumătate granturi, jumătate partea de împrumuturi, a declarat eurodeputatul Pro România. În plus, Corina Crețu îi îndeamnă pe întyreprinzătorii mici și mijlocii să acceseze aceste fonduri

 

Ea a susţinut, totodată, ca specialiştii în fonduri europene să nu depindă de structurile politice. Regulile europene sunt ele însele foarte complicate, România este o ţară care adaugă acea suprareglementare, condiţionalităţi în plus care sunt şi ele foarte greu de înţeles, iar un specialist în fonduri europene nu are cum să fie legat de schimbările politice, pentru că altfel nu se mai poate face nimic", a conchis europarlamentarul Corina Creţu.