Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Au fost reținuți doi dintre agresorii activistului de la Buzău

atacatori buzau.jpg

Sursa imaginii: 
Captură video YouTube / Activistul Buzoian

Robert Gabriel Niţu a fost bătut, de faţă cu poliţiştii, după ce a filmat condiţiile în care mai mulţi indivizi vindeau găini într-o zonă afectată de gripa aviară.

În urma publicării imaginilor în care se vede cum activistul este bătut de față cu polițiștii, s-a decis, abia duminică, reţinerea, pentru 24 de ore, a trei bărbaţi, cu vârste de 27 şi 44 de ani, acuzaţi de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, luni, două dintre persoanele reținute pentru 24 de ore, pe baza de ordonanță, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, au fost arestați preventiv, iar față de al treilea, cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar.

În plus, conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenţie, prin specialiştii Direcţiei Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă poliţiştii din Buzău au acţionat conform prevederilor legale în vigoare în apărarea persoanei atacate.