Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anchetă internă la Spitalul Judeţean Arad. Se verifică un consum „neobişnuit de mare” de morfină şi alte substanţe stupefiante

arad.jpg

Image source: 
cjarad.ro

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a început o anchetă internă după ce în unitatea medicală ar fi existat un „consum neobişnuit de mare” de morfină în perioada pandemiei de COVID-19. Sunt verificate cantităţile utilizate pentru toate stupefiantele.

Directorul medical al SCJU, Lenuţa Timiş, a declarat marţi, pentru Agerpres, că ancheta vizează consumul de substanţe stupefiante în perioada 1 aprilie 2020 – 31 mai 2021.

„În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante, faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi”, a spus directorul medical. Deocamdată nu există şi o anchetă a Poliţiei în acest caz, fiind vorba doar de verificări interne.

Potrivit Agerpres, la o singură secţie ATI, care are doar 12 paturi, ar fi fost folosite mai mult de jumătate din aceste doze, adică de aproximativ trei ori mai multe decât la alte secţii ATI cu pacienţi COVID-19, care au şi mai multe paturi.