Christian Eriksen e mai bine, dar poza e trucată!

eriksen.png

Sursa imaginii: 
© Observateurs / France24

Chiar dacă mijlocașul danez Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac în mijlocul meciului de fotbal Danemarca-Finlanda de la Euro 2020, a transmis că se simte bine, imaginea care circulă în aceste zile pe rețelele de socializare arătându-l zâmbitor la fereastra unui spital,  nu este actuală. Este de fapt o fotografie de acum un an, când jucătorul se transfera la clubul de fotbal Inter Milano.

A doua zi după stopul cardiac suferit pe gazonul stadionului Parken din Copenhaga, numeroase publicații au publicat o imagine care sugerează că Eriksen salută fanii de la fereastra camerei sale de spital. „Eriksen o duce bine” se spune într-una din explicațiile fotografiei postate pe Facebook, distribuită de peste 2.000 de ori, la fel ca multe altele, cu „noutăți foarte liniștitoare”.

„Eriksen o duce bine”, scrie pagina de Facebook Transfers Live.

Eriksen este într-adevăr într-o stare stabilă, așa cum s-a menționat într-un comunicat de presă al Federației de Fotbal Daneze pe Twitter. Totuși, el nu a fost fotografiat în camera sa de spital după stopul cardiac suferit.

Fotografia este de fapt extrasă dintr-un videoclip al lui Christian Eriksen după ce a semnat contractul cu clubul Inter Milano pe 27 ianuarie 2020. Aceasta a fost distribuită de un cont Instagram al suporterilor clubului. Aceeași scenă se regăsește într-un videoclip postat pe YouTube și Twitter.

El se afla la acel moment într-un spital de la sediul Comitetului Național Olimpic Italian pentru examenele medicale necesare transferului său de la Tottenham la Milano.

După infarctul suferit în timpul meciului Danemarca-Finlanda de sâmbătă, 12 iunie, jucătorul a transmis prin intermediul cotidianului sportiv italian Gazzetta dello Sport. „Mulțumesc, nu voi renunța. Acum mă simt mai bine, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat".

Meciul a fost suspendat, dar a fost reluat în aceeași seară, după cca o oră și s-a încheiat cu victoria cu 1 – 0 pentru Finlanda.

Printre alte, în jurul stării de sănătate proaste și a stopului cardiac suferit de Christian Eriksen circulă și alte zvonuri  precum că vaccinarea sa împotriva Covid-19 ar fi la originea deteriorării stării sale de sănătate. Conform jurnaliștilor de la Liberation Checknews, Eriksen nu a avut niciodată Covid-19 și nu a fost vaccinat. Motivele îmbolnăvirii sale sunt încă necunoscute.

 

Traducere de Magda Savițchi după articolul publicat de France24