Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. MS: 30 de persoane, evacuate

incendiu_iasi.jpg

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași
Image source: 
Violeta Cincu/RFI Romania

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Au fost evacuate 30 de persoane, potrivit ultimului bilanț al Ministerului Sănătății. 

Update 20.20: Din ultimele informații transmise Ministerului Sănătății, în total au fost evacuate 30 de persoane, astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparținători. Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu. Pacienții au fost relocați în incinta spitalului.

Știrea inițială: 

" 12 persoane (5 copii - 3 aparținători și 4 cadre medicale) au fost evacuate de la etajul 3 și mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat.", potrivit Ministerului Sănătății. 

Pompierii au intervenit cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcarare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă. Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă. La nivelul județului, a fost activat Planul roșu de intervenție. Circulația în jurul spitalului a fost închisă.