Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Israelul reinstituie unele restricţii anticoronavirus. Tot mai multe infectări cu varianta Delta

Israelul a reimpus unele restricţii legate de coronavirus, precum obligativitatea purtării măştii la punctele de trecere a frontierei, în centre medicale şi principalul aeroport internaţional. Măsurile au fost luate ca urmare a creșterii numărului de infecții cu varianta Delta (indiană) a SARS-CoV-2.

Regulile vor intra imediat în vigoare, a anunțat miercuri ministrul Sănătății din Israel, potrivit dpa și Agerpres.  Persoanele care au fost vaccinate sau s-au însănătoşit după boală au fost anunţate că trebuie să intre în carantină dacă ştiu că au avut contact cu o persoană infectată cu o „variantă periculoasă” a coronavirusului.  De asemenea, amenzi echivalente cu aproximativ 1.500 de dolari vor fi acum impuse părinţilor ai căror copii încalcă reglementările de carantină. Până în prezent, cei care au fost vaccinaţi sau s-au recuperat după coronavirus erau scutiţi de cerinţa carantinei.

Peste 100 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, pentru a doua zi consecutiv, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe dintre ele sunt  în rândul tinerilor și cu varianta Delta a virusului, potrivit oficialilor. În Israel, o ţară cu 9 milioane de locuitori, peste 5,5 milioane de persoane au primit o doză de vaccin şi aproximativ 5,2 milioane ambele doze.

 

Citește și: Israelul renunţă la obligația de a purta mască în aer liber