Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Amenzi de până la 2.900 de lei pentru parcare pe trotuare - inițiativă legislativă

24 de parlamentari de la PNL și USR PLUS au semnat proiectul menit să îi ajute pe pietoni, care de multe ori sunt nevoiți să se deplaseze pe carosabil, din cauza mașinilor parcate pe trotuar. 

 

Șoferii care parchează pe trotuar fără să lase loc de minimum un metru pentru trecerea pietonilor, a cărucioarelor de copii sau a persoanelor cu dizabilități vor risca amenzi de până la 2.900 lei, dacă Parlamentul va adopta o inițiativă legislativă depusă, ieri, de deputatul PNL Sebastian Burduja. Deputatul a motivat la RFI această propunere legislativă.

Nu doar persoanele cu dizabilități consideră că parcarea pe trotuar este o problemă, ci și părinții și bunicii cu copii sau nepoți în cărucioare, care reclamă constant faptul că nu au loc din cauza mașinilor parcate. Prin noua lege, s-ar elimina blocajele și din calea pompierilor care nu au loc acum să treacă printre mașini cu echipamentele de intervenție. Despre pilonii aflați pe marile artere ale Capitalei dar și în țară, care îngreunează accesul in situații de urgență, Sebastian Burduja a precizat:

 


      

Liberalii atrag atenția că numărul mașinilor crește de la an la an în marile orașe. În București sunt aproape un milion și jumătate de mașini înmatriculate.