Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Robert Negoiță: ”Parcarea subterană de pe Bulevardul Decebal din Capitală este gata”

Proiectul cuprinde 750 de locuri de parcare şi spaţii conexe – spălătorie, vulcanizare, service şi spaţii de depozitare.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat, la Digi24, că parcarea de 750 de locuri de sub bulevardul Decebal din Sectorul 3 este finalizată de aproape jumătate de an dar că așteaptă cât de curând să obțină avizele de funcționare și să facă recepția. El spune că Primăria Sectorului 3 este cea care suportă costurile pentru timpul în care nu a funcționat parcarea și refacerea proiectului în conformitate cu ultimele cerințe ale ISU.

 

Parcarea are două etaje. Subsolul 2 va fi pentru riverani, adică parcare de reședință, subsolul 1 va fi parcare pentru toți cei interesați. Parcarea de reședință va respecta tariful parcărilor de reședință. La subsolul 1 parcarea va costa 5 lei pe oră, 20 lei pe zi , 200 de lei pe lună și  1.400 de lei pe an”, a mai spus Robert Negoiță.

Parcarea face parte din obiectivul „Creșterea capacității de staționare și mobilitate a parcului auto în zona Bulevardului Decebal – construire parcaj subteran cu două niveluri – tronson cuprins între Strada Dristorului și Piața Muncii, Sector 3”. Lucrările au început în martie 2019. Valoarea estimată a investiției ar fi de circa 120 de milioane de lei.