Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Magistrala de metrou M2 va fi prelungită spre comuna Berceni

metrou_metrorex_ro.jpg

Sursa imaginii: 
metrorex.ro

Această linie va fi continuată dincolo de Șoseaua de Centură, spre comuna Berceni, a anunțat marți primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Proiectul a fost deja aprobat de Consiliul General al Municipiului București și este realizat în parteneriat cu mai multe instituții și companii de stat.

Prelungim linia M2 de metrou și dincolo de Șoseaua de Centură, către comuna Berceni. Acest proiect, la care lucrăm deja împreună cu Consiliul Județean Ilfov, cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex și cu CFR S.A., a primit astăzi undă verde, în unanimitate, din partea Consiliului General al Municipiului București”, a anunțat Daniel Băluță.

Edilul de sector a prezentat pe o rețea de socializare avantajele proiectului aprobat marți:

De ce am început acest proiect? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică și o viață mai bună pentru oameni. Pentru că generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulți la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa mașinile în afara orașului și vom circula cu metroul, dar și scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei și a șoselelor din Sectorul 4. În plus, este un nou pas către dezideratul de a transforma zona într-una metropolitană, conectată în mod real cu restul orașului”, a explicat Daniel Băluță, primarul sectorului 4 din Capitală.