Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Statuia prințesei Diana inaugurată la Palatul Kensigton

lady_di.png

Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

În grădina Palatului Kensington din Londra a fost inaugurată o statuie a prințesei Diana, care ar fi împlinit joi 60 de ani. La ceremonie au participat și fiii prințesei, William și Harry.

Cei doi fraţi au asistat unul lângă altul la dezvelirea statuii create în memoria prinţesei Diana de Ian Rank-Broadley şi amplasată în grădina Sunken, un loc preferat al ei.

Statuia in bronz o reprezintă pe Diana cu braţele în jurul a doi copii. Lucrarea a fost comandată de prinţii William şi Harry în 2017 pentru „a-i recunoaşte influenţa în Marea Britanie şi în întreaga lume” şi pentru a marca 20 de ani de la moartea ei.

La baza statuii, sunt gravate numele prinţesei şi data la care a fost inaugurată. În faţa ei, în pavaj, este scris un fragment din poemul „The Measure of A Man”, de Albert Schweitzer, care a fost citit la ceremonia de comemorare din 2017.

Evenimentul a fost unul privat, la care, pe lângă membrii familiei prinţesei Diana, au participat contele Spencer, Lady Sarah McCorquodale şi Lady Jane Fellowes, sculptorul Ian Rank-Broadley, peisagistul Pip Morrison şi preşedintele Historic Royal Palaces, Rupert Gavin.

Diana, prinţesă de Wales, s-a născut pe 1 iulie 1961 şi a murit într-un accident, la Paris, pe 31 august 1997, când prinţul William avea 15 ani, iar prinţul Harry, 12 ani.

Mai multe memoriale au fost create în Londra în amintirea ei, inclusiv Diana Memorial Playground de la Palatul Kensington, Diana Memorial Fountain din Hyde Park şi Diana Memorial Walk de la Palatul St James.

Un alt memorial, White Garden, a fost realizat la Palatul Kensington în urmă cu patru ani.