Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă un om atacat de urs în Harghita. Bărbatul, preluat de un elicopter SMURD

bear-3954950_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Un bărbat a fost atacat de urs în comuna Tulgheş, pentru transportarea sa la spital fiind solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş, a informat ISU Harghita, potrivit Agerpres. Este a treia persoană atacată de urs în ultimele săptămâni, în Harghita.

Bărbatul atacat de urs este conştient şi prezintă răni la nivelul feţei, mâinii drepte şi a piciorului stâng, transmite ISU Harghita. Victima a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi primeşte îngrijiri medicale. Biroul de presă al ISU a mai precizat că a fost alertat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, care va ajunge în localitate pentru a prelua rănitul. Este a treia persoană atacată de urs în ultimele săptămâni, în Harghita.

Este vorba de un bărbat de 65 de ani, care a fost atacat chiar lângă locuință, a precizat Peter Szilard, managerul serviciului de ambulanță Harghita, într-o intervenție la Digi24. Bărbatul era ieșit să culeagă niște ciuperci, a început să strige, iar aparținătorii l-au auzit, a spus acesta. Potrivit lui Peter Szilard, ”starea pacientului este gravă, cu hemoragie masivă”. 

CITEȘTE ȘI: Ministrul Mediului la RFI: Urșii rup gardurile electrice, trebuie să intervenim. Recensământul, gata anul acesta