Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Explozia de la Petromidia | Cei doi răniţi transferați în Capitală sunt în stare stabilă, dar în comă indusă

cosmin_bun.jpeg

Norul de fum generat de incendiu a fost vizibil și de pe plaja din Năvodari
Sursa imaginii: 
Cosmin Ruscior/RFI România

Cei doi răniţi în urma incendiului de vineri de la Rafinăria Petromidia, care au suferit arsuri şi care sunt internaţi la Spitalul de Urgență Floreasca din Bucureşti, se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă. Un al treilea rănit a fost externat, iar al patrulea, internat la Constanţa, se află în afara oricărui pericol, a anunţat compania KMG International.

KMG International (grupul care deţine Rompetrol Rafinare, fostul Rompetrol Group, n.r.), a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că în urma incidentului de pe platforma industrială Petromidia, patru angajaţi (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul al Rominserv), au fost spitalizaţi, scrie News.ro. Aceştia au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar doi dintre ei au fost transferaţi, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” Bucureşti, după stabilizare şi îngrijirile medicale de specialitate. 

„În acest moment, starea celor doi colegi transferaţi la Bucureşti este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate şi alinarea durerilor. Suntem alături de familiile acestora şi cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale.
Cel mai grav rănit dintre aceştia este colegul (53 de ani, operator) care a fost evaluat iniţial cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafaţa corpului. Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din Capitală cu răni pe 25-30% din suprafaţa corpului”, a transmis KMG International.

Compania a mai anunţat că nu au fost depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu în urma incendiului de vineri. O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri, în jurul prânzului, la Rafinăria Petromidia, în urma evenimentului un bărbat şi-a pierdut viaţa şi cinci au fost răniţi, iar dintre aceştia patru au fost spitalizaţi.

Citește și: Explozie urmată de un puternic incendiu la Petromidia. Un mort și cinci răniți (LIVE TEXT)