Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Biserica Ortodoxă Rusă: Cei care nu se vaccinează anti-Covid comit „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieții”

vaccination-5884515_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Puternica Biserică Ortodoxă a Rusiei i-a mustrat pe rușii care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, catalogându-i drept păcătoși care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieții lor, în contextul în care țara înregistrează o nouă creștere a infecțiilor și deceselor cauzate de COVID-19, relatează Reuters.

 

Biserica i-a îndemnat pe toți enoriașii să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2 în timp ce Rusia a raportat 24.353 de noi infecții cu coronavirusul luni, 6.557 dintre acestea fiind raportate în capitala Moscova. Bilanțul oficial al contagierilor cu coronavirusul în Rusia de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 5.635.294 de cazuri.

Oficialii responsabili de campania de vaccinare au anunțat că 654 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, bilanțul total al deceselor urcând la 138.579 de persoane, transmite Reuters.

Agenția Federală de Statistică ține un bilanț paralel pe baza unei metodologii diferite și afirmă că a înregistrat aproximativ 270.000 de morți cauzați de COVID-19 între aprilie 2020 și aprilie 2021.

Mitropolitul Ilarion, conducătorul Direcției de Relații Externe din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat în cadrul unei intervenții televizate că persoanele care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 comit „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieții lor”.

„Văd zilnic situații în care persoanele vin la preot pentru a se spovedi că au refuzat să se vaccineze pe ei înșiși sau persoanele dragi și, cauzând neintenționat moartea cuiva”, a afirmat.

„Păcatul este de a te gândi la tine și nu la o altă persoană”, a explicat Ilarion.