Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OMS: Persoanele vaccinate trebuie să poarte în continuare masca de protecție

masca_femeie.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Organizația Mondială a Sănătății avertizează persoanele imunizate cu schemă completă să poarte în continuare masca de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte măsurile de siguranță anti-Covid, deoarece varianta Delta se răspândeşte rapid pe tot globul, scrie CNBC. Varianta Delta, descoperită pentru prima dată în India, s-a răspândit în cel puţin 92 de ţări.

„Oamenii nu se pot simţi în siguranţă doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin. Încă trebuie să se protejeze”, a declarat Mariangela Simao, director adjunct al OMS pentru accesul la medicamente şi produse de sănătate.

„Vaccinul singur nu va opri transmiterea. Oamenii trebuie să continue să folosească măştile în mod constant, să fie în spaţii ventilate, să păstreze igiena mâinilor, distanţarea fizică, să evite aglomeraţia. Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteţi vaccinat, atunci când există o transmisie comunitară”, a adăugat acesta, potrivit CNBC.

Oficialii OMS au precizat că recomandă aceste măsuri persoanelor vaccinate, deoarece o mare parte din populaţia lumii este încă nevaccinată şi variantele extrem de contagioase, cum ar fi Delta, se răspândesc în multe ţări, provocând focare.

Israel, țară campională la nivel mondial la vaccinarea anticovid, a raportat săptămâna trecută o dublare a numărului de cazuri de coronavirus. 14 dintre cele 35 de persoane aflate în stare gravă în spitalele din țară sunt vaccinate cu ambele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech.

Citește și: COVID-19 | De ce e necesar să purtăm toți măști. Raport științific actualizat