Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Microsoft oferă angajaților prime de câte 1.500 de dolari pentru munca din timpul pandemiei

Compania americană va acorda bonusuri de 1.500 de dolari majorității angajaților, pentru eforturile suplimentare din timpul pandemiei de Covid-19, anunță CNBC.

Acest gest face parte din eforturile companiilor de tehnologie de a-și menține angajații mulțumiți în timpul pandemiei și pentru a se asigura că rămân. Bonusul ar putea contribui la prevenirea apariției unei tendințe numită Marea Demisie, în condițiile companiile redeschid sediile iar lucrătorii iau în considerare schimbările de locuri de muncă.

Toate bonusurile vor costa Microsoft aproximativ 200 de milioane de dolari și sunt menite să arate aprecierea eforturilor depuse în ultimul an, a declarat joi un purtător de cuvânt pentru CNBC. La sfârșitul primului trimestru, compania avea peste 125 miliarde dolari în numerar.

Stimulentele vor fi acordate angajaților din SUA și străinătate în iulie sau august. Vicepreședinții companiei nu le vor primi, nici angajații filialelor Microsoft GitHub, LinkedIn și Zenimax, a spus purtătorul de cuvânt.

De asemenea, unele companii au oferit angajaților lor credite pentru aplicații de livrare a alimentelor, cum ar fi Uber Eats, iar altele au distribuit pachete de îngrijire sau au oferit timp liber suplimentar.

În fine, conform Puget Sound Business Journal, Microsoft a acordat lucrătorilor cinci zile de vacanță plătite în plus la începutul acestui an.