Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preşedintele Braziliei, internat fiindcă sughiță încontinuu

Jair Bolsonaro a fost internat miercuri la spitalul militar din Brasilia, unde va fi monitorizat pentru identificarea cauzei sughiţului cronic.

În comunicatul oficial al președinției braziliene se precizează că șeful statului „Se simte bine”. Amintim, în luna iulie a anului trecut, acesta a avut Covid-19.

Jair Bolsonaro va fi monitorizat între 24 şi 48 de ore, în interiorul sau în afara instituţiei medicale, se arată în comunicat.

În dimineața zilei de miercuri, în presa locală au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora Bolsonaro ar fi fost internat pentru efectuarea mai multor teste medicale după ce a simţit dureri abdominale puternice.

Trebuie spus că nu este prima oară când preşedintele Braziliei trece prin momente de cumpănă din pricina stării de sănătate şubrede. În 2018, Bolsonaro a fost înjunghiat în timpul campaniei electorale. Dar chiar şi după întâmplarea respectivă, preşedintele Braziliei nu a scăpat de coridoarele spitalelor.

Vara trecută, Bolsonaro s-a infectat cu coronavirus, în ciuda reticenţei afişate iniţial faţă de pandemie şi de criza sanitară internaţională. La câteva luni după ce s-a vindecat, a declarat, însă, că nu se va vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, în apariţiile publice din ultimele luni, Jair Bolsonaro a fost surprins deseori în timpul unor accese de tuse, iar mai recent a sughiţat frecvent, fapt care amplifică îngrijorarea faţă de sănătatea președintelui celei mai mari țări din America de Sud.