Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un elicopter american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București

elico.png

Image source: 
hotnews.ro

Un elicopter aparținând Armatei americane a aterizat forțat joi în nordul Capitalei, în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle, unde a doborât doi stâlpi de iluminat.

În urma incidentului nu au existat victime. La fața locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de la Poliție, ISU și Serviciul Ambulanță.

Traficul în zonă a fost restricționat.

Elicopterul militar american Black Hawk se afla în timpul unui zbor de antrenament, alături de alte cinci elicoptere de același tip. Potrivit martorilor oculari citați de hotnews.ro elicopterul a început brusc să piardă din înălțime și a aterizat forțat în sensul giratoriu de la Piața Charles de Gaulle din Capitală, unde a dărâmat doi stâlpi de iluminat public și a avariat ușor o dubă care staționa.

Foto Digi24:

Cele șase elicoptere fac parte din Brigada 1 Aviaţie de Luptă, care a sosit în luna aprilie în Europa, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve, potrivit publicației umbrela-strategică.ro.

Majoritatea echipamentului și personalului aferent acestei operațiuni va staționa în Germania, însă vor fi subunități dislocate și în România, Polonia și Letonia.

Brigada 1 de Aviație de Luptă (poreclită „Demon Brigade”) cuprinde aproximativ 2.000 de militari, cu aproximativ 50 de elicoptere UH-60 and HH-60 Black Hawk, 10 CH-47 Chinook, 25 de aparate de atac AH-64 Apache și 1.800 de vehicule și echipamente de sprijin.

Timp de nouă luni, unitatea servește drept componenta de aviație a Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa, urmând să sprijine forțele americane în cadrul misiunilor de antrenament alături de aliați și parteneri.