Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


S-a blocat telegondola din Mamaia – pompierii coboară turiștii din cabine

telegondola.jpg

Sursa imaginii: 
facebook.com/TelegondolaMamaia

Circa 100 de turiști au rămas blocați joi seara în telegondola din stațiunea Mamaia, după ce instalația de agrement s-a oprit brusc.

Imediat după oprirea motoarelor, cabinele telegondolei au început să fie trase manual spre stații şi oamenii încep să coboare.

Oamenii nu au avut deocamdată nevoie de îngrijiri medicale, scrie „News.ro”.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină joi seara, în Mamaia, după ce telegondola din staţiune a devenit nefuncţională, iar persoane se aflau blocate în toate gondolele.

"În momentul de faţă cabinele Telegondolei s-au pus în mişcare. Se acţionează manual sistemul mecanizat al Telegondolei, sunt persoane care coboară din prima cabină în acest moment, conştiente, cooperante. Până în momentul de faţă nu sunt persoane cu atac de panică sau alte probleme. Se continuă evacuarea persoanelor din cabine”, au anunţat reprezentanţii ISU Dobrogea, care a copletat ulterior declarația, comunicând că doi turiști au avut până la urmă nevoie de asistență medicală din cauza sperieturii.