Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aproape toți francezii infectați cu coronavirus săptămâna trecută nu erau imunizați

veran.jpg

Sursa imaginii: 
AP/Thomas Samson

Ministrul sănătății, Olivier Véran, a anunțat că săptămâna trecută, "96% dintre francezii care au contactat Covid-19 nu au fost vaccinați".

Ministrul a declarat joi seara, în timp ce se afla la un centru de vaccinare din Chambéry, că 96% dintre cetățenii declarați infectați cu coronavirus în ultimele șapte zile nu fuseseră imunizați cu nciun ser avizat până în prezent.

"Este clar că acest procentaj de 96% dintre concetățeni care au contactat varianta Delta cu simptome, nu fuseseră vaccinați. Odată ce vă imunizați, aveți un risc de patru ori mai mic de a contacta o formă de Covid-19", a adăugat Olivier Véran.

Amintim, ministrul Sănătății a avertizat și zilele trecute că trebuie luate măsuri rapide.

Franţa riscă o creştere puternică bruscă a contaminărilor cu peste 20.000 de noi cazuri de infecţii pe zi la începutul lunii august dacă nu ia urgent măsuri pentru a preveni revenirea epidemiei din cauza răspândirii variantei Delta, a spus Olivier Veran.

La sfârșitul săptămânii trecute, Franţa raportase aproape 5.000 de noi cazuri de contaminări faţă de 3.006 de infecţii, în săptămână precedentă.