Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Carambol uriaș pe Autostrada Soarelui. Traficul este oprit total pe sensul către Constanța

carambol.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Cosmin Nicolaie via Digi 24

Carambol uriaș pe Autostrada Soarelui: 55 de mașini au fost implicate în accidentul în lanț produs în această dimineață. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. 

Update 13.20: 57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale,după carambolul produs pe A2 Bucureşti - Constanţa, pentru gestionarea situaţiei de urgenţă intervenind peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Update 12.35. Încă un accident a avut loc vineri după-amiaza pe Autostrada Soarelui, de data aceasta pe sensul spre București. Trei autoturisme s-au ciocnit și mai multe persoane sunt rănite, informează Centrul Infotrafic

Update 11.20: Circulația a fost reluată pe ambele sensuri, potrivit Cemntrului Infotrafic

Update ora 10.00. 15 persoane au fost transportate la spital, printre care 5 copii și 10 adulți. În total au fost implicate 55 de autoturisme, cu 155 persoane, potrivit Centrului Infotrafic

Poliția Română a anunțat inițial că cel puțin 20 de mașini au fost implicate în carambolul de pe Autostrada Soarelui. 

Accidentul s-a produs la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, județul Constanța.

La fața locului acționează 20 de ambulanțe din Bcuurești, Constanța, Ialomița și Călărași.

Până acum 17 victime au fost preluate și duse la spital, anunță Mediafax. Între victime sunt și trei copii. Se pare că toate victimele sunt conștiente și cooperante, dar au mai multe traumatisme în urma accidentului.

 

 

Video: Mediafax

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că sunt peste 40 de maşini implicate în accidentul în lanţ de pe A2 Bucureşti - Constanţa.

"Noi avem trei puncte unde sunt maşini accidentate, între km 172 şi km 183. Numărul maşinilor accidentate, din ce am înţeles, depăşeşte 40", a spus Raed Arafat, la postul Digi 24.

Din imaginile postate pe rețele de socializare se observă că pe A2 era ceață deasă la momentul producerii accidentului.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța. Coloanele de mașini se întind pe mai mulți kilometri.

Polițiștii au deviat traficul pe la nodul rutier de la km. 160, oraș Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române sfătuiește conducătorii auto să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.