Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Sănătății solicită sprijinul preoților și al medicilor de familie în campania de vaccinare la sate

Ioana Mihaila ridicare restrictii Covid.jpg

Ioana Mihăilă, critici la adresa lui Alexandru Rafila
Ioana Mihăilă, critici la adresa lui Alexandru Rafila
Sursa imaginii: 
Facebook/Guvernul României

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, că pentru accelerarea vaccinării anti-COVID-19 în mediul rural ministerul îşi propune să încurajeze medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii să se implice. Ministrul a adăugat că este în lucru o ordonanţă prin care medicii de familie să primească bani în plus pentru vaccinarea la domiciliu

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă se bazează pe medicii de familie, pe autoritățile locale dar și pe preoți să convingă populația să se vaccineze anti-COVID.

”Încurajăm medicii de familie, autoritățile locale și preoții, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să-i încurajeze să se vaccineze. Avem în lucru o orodonanță prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care îl oferă la domiciliul pacientului un tarif mai mare pentru a facilita tocmai această vaccinare la domiciliu. Pentru pacienții cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate”. 

Ministrul Sănătății a făcut aceste afirmații la finalul unei întâlniri cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, aflată într-o vizită în România. Potrivit oficialului european, România are o rată mică de vaccinare comparativ cu alte țări europene, unde jumătate din populație este deja vaccinată cu ambele doze. Ea i-a îndemnat pe români să nu mai amâne vaccinarea: ”Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetățenilor români. Creșterea cazurilor de persoane infectate este în rândul celor nevaccinați sau în rândul celor care au făcut o singură doză. Și cunoaștem de la Agenția Europeană pentru Medicamente că vaccinurile sunt eficiente și împotriva variantei Delta”.