Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FRANȚA: Turnul Eiffel poate fi iar vizitat, la opt luni după închiderea sa din cauza pandemiei

eiffel.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Celebrul simbol al Parisului a fost redeschis vineri, după opt luni de la închiderea sa din cauza pandemiei de Covid-19, cea mai lungă perioadă în care accesul vizitatorilor nu a fost posibil după Al Doilea Război Mondial, anunță Reuters.

Când numărătoarea inversă până la aprinderea luminilor a ajuns la zero, au izbucnit aplauze şi ovaţii ale vizitatorilor ce aşteptau la coadă să intre, o orchestră a început să cânte, iar oamenii au pornit spre poarta de intrare.

"Ne simţim destul de norocoşi să fim aici", a declarat Patrick Perutka, un tânăr de 18 ani din Croaţia, care aştepta de trei ore deschiderea porţilor. El era la prima sa vizită la Turnul Eiffel.

Este mare lucru. Toată lumea ştie despre asta”, a spus despre turn turistul croat.

Deocamdată, din cauza îngrijorărilor persistente cu privire la virus, măştile rămân obligatorii pentru oricine are peste 11 ani, iar fiecare lift va transporta doar jumătate din numărul normal de vizitatori.

De la 21 iulie, vizitatorii vor trebui să arate şi un ”permis de sănătate” din partea guvernului francez, pentru a demonstra că sunt fie vaccinaţi, fie că au avut recent un test negativ pentru Covid-19.