Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marea Britanie: 60% dintre cei spitalizați cu Covid-19 NU sunt vaccinați

vallance.jpg

Sursa imaginii: 
uk.news.yahoo.com

Patrick Vallance, consilierul științific al Marii Britanii, își corectează pe Twitter o declarație făcută într-o conferință de presă și subliniază că 60% dintre persoanele internate cu Covid-19 NU sunt vaccinate. Anterior declarase contrariul.

UPDATE: Consilierul științific șef al Marii Britanii, Patrick Vallance, a scris pe Twitter că 60% dintre persoanele internate în spital cu COVID-19 sunt nevaccinate, corectând o declarație anterioară făcută luni.

Vallance a declarat anterior, într-o conferință de presă, că 60% dintre persoanele internate în spital cu COVID-19 au primit și cea de-a doua doză de vaccin.

"Corectez o statistică pe care am dat-o la conferința de presă", a scris Vallance pe Twitter. "Aproximativ 60% din spitalizările COVID nu provin de la persoanele dublu vaccinate, mai degrabă 60% din internările din COVID provin în prezent de la persoane nevaccinate."

 

 

Consilierul științific șef își corectează declarația pentru a lămuri că cifra de 60% se aplică celor nevaccinați, nu dublu vaccinați, notează Reuters.

Știrea inițială: Declarația lui Vallance vine după ce luni au fost ridicate în Anglia o mare parte a restricțiilor:

"În ceea ce priveşte proporţia oamenilor spitalizaţi care sunt dublu vaccinaţi ştim că este în jur de 60% dintre pacienţii internaţi în spital cu diagnosticul COVID", a spus consilierul științific, scrie Reuters preluată de Agerpres.

Cea mai mare parte a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia începând de luni, zi redenumită ''Ziua libertăţii'' în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe unii oameni de ştiinţă şi responsabili politici.

Tot de luni în Anglia s-au redeschis sălile de spectacol şi stadioanele la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane pot participa la adunări publice.

De asemenea, purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerință, ci doar o recomandare.