Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Echipa de robotică a României - record mondial la Chicago. Premierul Cîțu: ”Sunteți o mândrie”

robotica.jpg

Echipa de robotică a României campioană la Chicago
Sursa imaginii: 
Facebook / AutoVortex Romania

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat, marţi, pe membrii echipei de robotică a României pentru performanţa obţinută la Campionatul Internaţional de la Chicago unde au ocupat primul loc. Prim-ministrul a transmis că ei reprezintă „o mândrie” pentru şcoala de profil din ţara noastră, dar şi „un model” pentru generaţia lor. 

”Felicit echipa de robotică a României și pe coordonatorul Ionuț Valentin Panea pentru performanța excepțională obținută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago.

Este un succes binemeritat, care vine după multă muncă, pasiune și știința de a lucra în echipă. Sunteți o mândrie pentru școala românească de robotică și un model pentru generația voastră!

Urmați-vă visul și aveți încredere că munca și determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneți să ajungeți!”, a transmis Florin Cîțu pe pagina de Facebook a Guvernului României

Echipa de Robotică a României a obţinut locul întâl la Campionatul Internaţional de la Chicago, care a avut loc pe 16 şi 17 iulie 2021, în format fizic, unde au fost prezente cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii, potrivit adevarul.ro.

Iniţial, echipa de Robotică a României AutoVortex a participat la Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă din aprilie 2021 şi apoi a câştigat locul 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, astfel că cele trei divizii ale echipei româneşti au obţinut dreptul de a participa la Campionatul din SUA.

Mesajul antrenorului Echipei de Robotica a Romaniei AutoVortex, Valentin Ionut Panea, dupa castigarea locului 1 la Campionatul International de Robotica din Statele Unite ale Americii (Sursa: Facebook / AutoVortex România):

 

 

Prima echipă câștigătoare din afara SUA

La Chicago, echipa României a terminat pe locul 1 prin obţinerea celui mai mare punctaj cumulat şi astfel a devenit căpitan de alianţă împreună cu partenerii de la AutoVortex FAN COURIER. 

În semifinală, românii s-au detaşat în faţa celor mai bune echipe americane şi au reuşit un nou record mondial la puncte.  

Din 1989 este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reuşeşte să câştige locul 1 pe pământ american.   

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuţ Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul emerit Ion Rareş Ştefan.  

Elevi participanţi au mai fost: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuţă – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Brînzan Victor – Şcoala Britanică din Bucureşti, Radu Andrei Laurenţiu – Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, Grec Carina Gabriela – Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Naţional „Mihai Neculce” din Bucureşti, Iacob Ana Maria – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Caraenache Ştefan – Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din Bucureşti, Rusu Luca – Şcoala Americană din Voluntari, Vişoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Melnic Mihai - Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi.