Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul anunță că o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară

vaccin_covid_0.jpg

Premierul anunță că o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară
Pixabay (ilustrație)

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, la Parlament, că Guvernul are în vedere relaxări de la 1 august iar că singura pregătire pentru un posibil val 4 de infectări cu coronavirus este vaccinarea.  Acesta a precizat că specialiștii analizează posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid și că “așa arată direcția în care merg discuțiile”.

Premierul a spus că obligarea medicilor să se vaccineze nu este o variantă. Acesta a mai precizat că a discutat cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre variantele de legislație prin care să fie testați obligatoriu medicii.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că există o tendință de creștere a numărului de noi cazuri de infectări cu coronavirus.

“În perioada 11-17 iulie, la nivel european se constată o creștere a ratei de notificare a cazurilor la interval de 14 zile cu 64,3%. Această tendință de creștere este observată în 20 de țări europene. Marea majoritate a cazurilor sunt raportate la persoane tinere, 15-24 de ani, creșterea fiind limitată la persoanele peste 65 de ani, care într-un procent semnificativ sunt deja vaccinate.

Datele din România ne arată că avem o creștere a numărului de cazuri pe săptămână, media cazurilor, cu 38,9% față de săptămâna precedentă. Estimările ne arată că acest coeficient este chiar 1,1, însă există o ușoară tendință de a înregistra o creștere a numărului de cazuri”, a completat Valeriu Gheorghiță.

In fine, acesta a adăugat că municipiul Bucureşti este la aproape 47% rată de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă eligibilă cu vârsta peste 12 ani.