
Social
Primăria Sectorului 4 cere din nou evacuarea Colegiului Șincai și invocă consolidarea clădirii care are risc seismic
liceul_gheorghe_sincai.jpg

Primăria Sectorului 4 a demarat un proiect ce prevede consolidarea şi reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, fiind încheiat în acest sens un contract cu o firmă de construcţii în valoare de 17 milioane si jumatate de lei. Conform administraţiei locale, liceul funcţionează într-o clădire de patrimoniu, încadrată în clasa a II-a de risc seismic, asa incat sunt necesare lucrări urgente de consolidare.
În septembrie anul trecut Consiliul de administrație al liceului a respins relocarea în altă clădire iar Primăria a reacționat prin deschiderea unui proces la Judecătoria Sectorului 4 , în care solicita evacuarea de urgență si predarea imobilului.
În martie, anul acesta, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins definitiv cererea formulată de Primăria de sector privind evacuarea Colegiului.
Mircea Ţeca, directorul Colegiului „Gheorghe Şincai” din Bucureşti, a declarat miercuri pentru News.ro că noua notificare primită de la Primăria Sectorului 4 este „o încercare de intimidare” şi „de sabotare a procesului de înscriere” în noul an şcolar. El a precizat că solicitarea trebuia făcută către Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, care tranşează astfel de chestiuni. Managerul cere Primăriei Capitalei, proprietara clădirii, să retragă dreptul de administrare al Primăriei Sectorului 4 asupra acesteia.
Atât părinți ai copiilor care învață la Șincai cât și o parte din profesori au cerut încă din primăvară oprirea relocării. Ei pun la îndoială expertiza potrivit căreia clădirea de patrimoniu în care se află Șincai, a cărei construcție a fost finalizată în 1928, ar avea un risc seismic de gradul II și acuză primăria condusă de Daniel Băluță de lipsă de transparență.