Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jumătate dintre români nu știu în ce constă proiectul ”România educată” (studiu)

romania_educata.jpg

Sursa imaginii: 
facebook / Romania Educata

Jumătate dintre români nu știu în ce constă proiectul ”România educată” lansat recent de președintele Klaus Iohannis iar 41% dintre ei cred că sistemul de educație de dinainte de 1989 era mai slab față de cel de azi, rezultă din studiul ”Barometrul Opiniei Publice – Percepții publice asupra educației din România, iulie 2021” realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde.

La întrebarea ”Dumneavoastră personal știți în ce constă proiectul România Educată?”, 50% dintre cei chestionați au răspuns ”Nu”, 36% ”Da” iar 14% nu știu sau nu au răspuns.

La întrebarea ”Dumneavoastră personal ați fi de acord că guvernul să demareze un amplu program național de alfabetizare a copiilor și adolescenților de la sate?”, 89% au spus Da, 1% Nu și 11% ns/nr.

La întrebarea ”Dumneavoastră personal considerați ca actualul sistem de învățământ este unul în mod real gratuit?”, 41% au spus Da, 31 % Nu și 28% ns/nr.

Potrivit sondajului, 69% dintre respondenți susțin că nu au și nu au avut în familie persoane care au abandonat studiile primare sau gimnaziale, iar 19% recunosc că au sau avut.

Studiul a fost realizat în perioada 11-20 iulie 2021, pe un eșantion de 900 de subiecți, prin intermediul interviurilor telefonice. Marja de eroare este estimată la 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%, precizează Avangarde.