Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei ciobani au fost atacați de urs în Harghita - unul este în stare gravă

urs fioros 1.jpg

Sursa imaginii: 
wikipedia.org

Trei oameni au fost răniți, dintre care unul grav, după ce au fost atacați de un urs, vineri, în județul Harghita, într-o zonă montană.

Victimele au fost ajutate de salvamontiștii din Vatra Dornei, care au anunțat că intervin pentru recuperarea și acordarea primului ajutor pentru cele două persoane atacate de urs în zona Dragoiasa.

Angajații serviciului Salvamont au acționat cu două mașini de teren și șase specialiști salvatori.

În scurt timp, prima victimă a ajuns în ambulanță și a fost transportată la Vatra Dornei.

Având în vedere gravitatea rănilor, va fi transferată mai departe”, au mai comunicat salvamontiștii, vineri seara.

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a precizat ulterior că atacul ursului din zona fondului forestier arondat județelor Suceava - Harghita - Mureș a avut loc în județul Harghita:

Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâni amplasată pe raza județului Harghita și trei bărbați au încercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni și fiind transportat la o unitate medicală din județul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reușit să fugă, fiind la această oră căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112”, a spus Ionuț Epureanu.

Cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau în Harghita la o stână.