Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Deputatul PAS, Oazu Nantoi, transportat cu un echipaj SMURD, din Bulgaria în R.Moldova

oazu.jpg

Oazu Nantoi a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău
Sursa imaginii: 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Oazu Nantoi, a fost internat, în dimineața zilei de luni, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, după ce a fost transportat cu un echipaj SMURD din Bulgaria, unde a suferit un accident de parașutism. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ”în dimineața zilei de 26 iulie, un echipaj SMURD din Republica Moldova a adus din Bulgaria la Chișinău un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a suportat un traumatism aflându-se în regiunea Montana. Intervenția terestră transfrontalieră a fost efectuată de un echipaj de medici și paramedici SMURD cu o ambulanță de tip C1. Pe parcursul drumului persoana a fost strict monitorizată de echipa calificată, fără de a suporta complicații. Bărbatul a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru ulterioare îngrijiri medicale”.

Deputatul Oazu Nantoi este pasionat de parașutism din 1966. Nantoi este și vicepreședintele Federației de Parașutism din Republica Moldova.

S-a lansat în politică în 1989 când a fost ales vicepreședinte al Sfatului Frontului Popular din Moldova pe care îl conduce până în 2004, scrie Ziarul de Gardă. În 2007, Nantoi a aderat la PDM, unde devine vicepreședintele formațiunii politice, iar în 2009 a ajuns deputat PDM. Peste doi ani, părăsește formațiunea politică și își înaintează candidatura la funcţia de preşedinte, în calitate de candidat neafiliat politic. Este unul dintre fondatorii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. În 2015, Oazu Nantoi se alătură partidului condus de ex-premierul Iurie Leancă. Înainte de alegerile prezidențiale din 2016, Oazu Nantoi i-a cerut liderului PPEM să se retragă din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. Pe 21 octombrie, PPEM l-a exclus din partid.

Înainte de a deveni deputat, Oazu Nantoi a fost director de programe la Institutul de Politici Publice de la Chișinău. 

La scrutinul din 11 iulie, Oazu Nantoi a candidat al 23-lea pe lista PAS și a devenit deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a. Luni, 26 iulie, Legislativul s-a convocat în prima ședință.