Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul a aprobat noi relaxări de la 1 august. În ce spații vor intra doar cei vaccinați?

petrecere.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, adoptarea noilor măsuri aplicabile de la 1 august. ”Relaxare este un cuvânt puternic”, a transmis premierul la finalul şedinţei de Guvern.

”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a transmis, miercuri, premierul Florin Cîţu.

”Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment în spaţii deschise, cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incindenţă mai mică sau egală cu 2 la mie, este foarte important, iar o condiţie importantă este că participanţii treue să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”,  agăugat premierul.

Ascultă

Acesta s-a referit şi la condiţiile de participare la competiţii sportive  -  permise cu spectatori până la 75% din capacitatea spaţiului – cu asigurarea unei distanţe de 1 metru, dacă incidenţa este mai mică de 2 la mie.

„Activitățile din baruri, cluburi și săli de jocuri până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul 05.00-02.00. Rămâne ora 02.00, nu am prelungit, dacă incidența de mai mică sau egală cu 2 la mie, doar pentru persoanele vaccinate”, a conchis Cîțu.