Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


9 ore de întârziere pentru unele trenuri de călători după codul portocaliu de vijelii din București

intarzieri_trenuri.png

Sursa imaginii: 
captura foto camera web din stația Gara de Nord București

Trenurile înregistrează întârzieri și de 9 ore, iar unele au fost anulate în urma vijeliilor puternice de aseară. 2 persoane au fost rănite în București după ce o antenă GSM a căzut peste două locuinţe. Mai multe mașini au fost avariate. Aseară în București a fost în vigoare un cod portocaliu de vijelii până la ora 23.30. Autoritățile au anunțat furtuna printr-un mesaj RO-Alert.

CFR SA anunță că în nordul, vestul, centrul ţării și în zona Bucurestiului s-au produs deranjamente ale infrastructurii feroviare şi în alimentarea cu energie electrică la reţeaua de tracţiune a trenurilor şi a staţiilor, trenurile de călători înregistrează întârzieri. 9 ore, atât a durat până să ajungă în București garnitura de la Sibiu. Cea de la Mangalia are o întârziere de 9 ore și încă e așteptată în Gara de Nord din Capitală. Trenul București-Arad ar fi trebuit să plece acum 9 ore, dar încă nu are un peron anunțat.  

În zona staţiei Feteşti, pe relaţia Bucureşti - Constanta şi retur se va circula pe rute deviate după ce două marfare s-au ciocnit. O parte din trenuri, cele ce tranzitează capitala, vor circula pe ruta deviată prin Ciulniţa - Slobozia - Ţăndărei- Feteşti, iar restul prin Ploieşti - Buzău - Făurei - Feteşti.
Sunt anulate trenurile Bucureşti Nord - Constanţa şi retur, Feteşti - Bucureşti Obor şi retur, Ciulniţa - Călăraşi Sud şi retur, Slobozia Veche - Ciulniţa şi retur. 

Două persoane au fost rănite astă noapte în București după ce o antenă GSM a căzut peste două locuinţe de pe calea Giuleşti, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, după furtuna puternică din Capitală. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt blocând circulația pe mai multe artere importante.

Traficul aerian de la aeroportul Henri Coandă a fost afectat și un zbor care trebuia să ajungă la Otopeni a aterizat la Constanța.
Aseară în București a fost în vigoare un cod portocaliu de vijelii până la ora 23.30. Autoritățile au anunțat furtuna printr-un mesaj RO-Alert.